Exposicions
Per Museu d’Art Brut

25 Feb

XXI Premi Art Brut Agustí de Semir & Conxa Millán 2019 “Amèrica”

Des de fa més de vint anys, en concret des de 1998, la Fundació SM CPB Dr. Fàbregas va establir el “Premi a la creativitat artística Agustí de Semir-Conxa Millán” adreçat a usuaris de serveis de salut mental, com un modest homenatge al Sr. Agustí de Semir pel seu paper com a diputat president de la Comissió informativa de Sanitat i Assumptes Socials de la Diputació de Barcelona qui, al 1981, engegà el “Pla d’Assistència Psiquiàtrica” de la Diputació de Barcelona, fixant les bases del model comunitari.

Des de l’any 2013, el premi es denomina Premi d’Art Brut “Agustí de Semir & Conxa Millán” i està coorganitzat per la Fundació Salut Mental CPB Dr. Fàbregas, Sant Pere Claver Fundació Serveis Socials i la Federació Salut Mental Catalunya.


Més informació:

Entitats coorganitzadores

13 Nov

Exposició: L’art irreductible. Miratges de l’Art Brut

Inauguració: dimarts, 13 de novembre, a les 19h

L’exposició “L’art irreductible | Miratges de l’Art Brut” aborda un dels fenòmens artístics més rellevants del segle XX i la seva evolució fins a l’actualitat: l’art brut. Encunyat la dècada dels 40 per l’artista francès Jean Dubuffet, l’art brut és un moviment que comença a incorporar noves subcategories al llarg del segle XX i que deriva en una amalgama confusa de significats fins a convertir-se actualment en un miratge col·lectiu que reflecteix un nombre il·limitat de pràctiques artístiques.

Aquesta mostra, que està comissariada per Mery Cuesta, revisa el concepte a partir de la seva recuperació històrica. L’objectiu és redefinir-lo en la societat actual i defensar la integració social de persones que pateixen algun problema de salut mental i que troben en l’art un canal d’expressió que els permet combatre l’estigma que pateixen.

La major part de les obres exposades procedeixen de les col·leccions “la Caixa” Art Contemporani, mAB, Associació Josefa Tolrà, Col.lecció Bassat i dels fons privats dels psiquiatres catalans Ramón Sarró i Joan Obiols.

Dates:

  • La Model. Del 13 de novembre de 2018 al 17 de febrer de 2019
  • Nau Gaudí. Del 22 de novembre de 2018 al 20 de gener de 2019

Llocs:

 

  • La Model · Entença 155, 08029 Barcelona. Com arribar
  • Nau Gaudi · Cooperativa, 47, 08302 Mataró. Com arribar

27 Set

Exposició: Matèria Primera

Inauguració: dijous, 27 de setembre, a les 18h

El Museu d’Art Brut presenta aquesta exposició. Comissariada pel crític i historiador de l’art Jordi Garrido, Matèria Primera proposa un recorregut a través de la representació facial dins la col·lecció del MAB. Des de punts de partida molt diferents, els artistes de la col·lecció conflueixen en un llenguatge visual comú: el rostre humà. Boques, nassos i ulls són la matèria primera que passa per la maquinària creativa dels artistes per convertir-se finalment en retrats. Veure flyer

Exposició inclosa al Barcelona Gallery Weekend 2018

  • Dates: Del 27 de setembre al 31 d’octubre de 2018
  • Horari: De dilluns a divendres de 10 a 13.30 h i de 16 a 20 h. Dissabtes de 10 a 13.30 h.

Lloc: CC BELLVITGE-GORNAL · Plaça de la cultura, 1
08907 L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) · Com arribar
Tel. 93 403 61 55