Museu d’Art Brut » mAB » Premi Art Brut Agustí de Semir & Conxa Millán
Premi Art Brut Agustí de Semir & Conxa Millán

Al 1998, la Fundació de S.M. CPB va establir el “Premi a la creativitat artística Agustí de Semir-Conxa Millan” adreçat a usuaris de serveis de salut mental, com un modest homenatge al Sr. Agustí de Semir pel seu paper com a diputat president de la Comissió informativa de Sanitat i Assumptes Socials de la Diputació de Barcelona qui, al 1981, endegà el “Pla d’Assistència Psiquiàtrica” de la Diputació de Barcelona, fixant les bases del model comunitari.

Des del 2013, fruit de l’aliança establerta entre Sant Pere Claver- Fundació Serveis Socials, Federació Salut Mental Catalunya i Fundació de Salut Mental CPB el premi ha passat a denominar-se “Premi d’Art Brut Agustí de Semir-Conxa Millan”, i ha experimentat un increment molt notori de participants.

Al llarg de tots aquests ens han acompanyat personalitats artístiques com ara Fernando Amat, Bigas Luna, Mariscal, Pati Nuñez, Antoni Núñez, Antoni Miró, Candela Cort, Carles Sans, Jaume Sobrequés, Juli Capella, Curro Claret, Beth Galí, Miguel Gallardo, Xano Armenter, Claret Serrahima, Francesc Artigau, Ángeles Eslava, Maria Espeus, Mariona Garcia, Mercè Torrentallé, Joaquim Corral i América Sanchez entre altres.

Premiats edició 2018 · "Dos secrets"

• Premi Linial: Clara Wasserman Olivé. Centre Hestia Duran i Reynals (Hospitalet de Llobregat)
• Premi Pictòric: Joan Heredia Villanueva. CSMA Sant Llàtzer (Terrassa)
• Premi Conceptual: Francisco Mateo. Residència Montserrat (PSSJD) (Sant Boi de Llobregat)

Premiats edició 2017 · "Vehicles"
Premiats edició 2016 · "El petó"
Premiats edició 2015 · "Bodegó en colors"
Premiats edició 2014 · "Paisatge amb animal"