Rosalia de Lecea

Biografia

Rosalía de Lecea començà a pintar en un moment de la seva vida en el qual havien aparegut alguns problemes i canvis inesperats, tant físics com psíquics i, a la seva manera, va intentar expressar el sofriment pel que estava passant mitjançant els pinzells.

El seu pare ja havia mort quan ella tenia 18 anys. Era arquitecte i pintor destacat en la seva darrera època, i ella sentia que portava els seus gens a la sang. Pintar era, per tant, com apropar-se a ell, ja que la seva mort fou sobtada i havia estat poc temps a prop seu.

Al barri de Gràcia, a l’acadèmia de pintura de Joaquin Santaló, es va ajuntar amb altres artistes, i van ser ells els qui la van ajudar a valorar la seva pintura i a continuar pintant de manera seriosa…

Allà va començar la primera exposició, en un centre cultural de Sarrià. Fou tot un èxit i la va animar força a continuar exposant. I d’aquí va passar a exposar a molts més llocs, com ara bars i galeries de Bilbao i Barcelona.

La seva obra es caracteritza per ser diferent, segons l’etapa de vida que estigui travessant.

La Rosalía espera que, de mica en mica, pugui arribar a més gent i que es pugui apropar la gent a la seva persona com artista multidisciplinària, ja que en primer lloc va voler ser i va treballar per ser actriu.

Obres